Doe je dat ook? Op vakantie je werk eens evalueren? Als we letterlijk afstand nemen en in alle rust nadenken over onze baan, dan komen er toch zaken boven die beter kunnen. Maar hoe gek zijn die vragen eigenlijk? RTL Z zette de antwoorden op een rij, omdat het soms fijn is om te weten dat je niet de enige bent.

Onderstaande cijfers zijn gebaseerd op de Loonwijzer Wage Index van Monsterboard en Stichting Loonwijzer. De Nederlandse data zijn gebaseerd op 230.000 ingevulde enquêtes.

Is mijn baan nog wel leuk?

Je baan tóch niet helemaal meer wat je voor ogen had? Je bent niet de enige: 40 procent van de werknemers is niet blij met het totaalplaatje. En die ontevredenheid nam in een jaar tijd met 14 procent toe.

Waarom heb ik eigenlijk geen hoger salaris?

68 procent van de werknemers vraagt zich hetzelfde af. De grootste twijfelaars: marketing- en communicatiemedewerkers (89 procent), bouw (70 procent), ICT (63 procent) en financiële sector (62 procent).

Moet ik niet dichterbij mijn werk gaan wonen?

Eén op de drie werknemers overweegt om de koffers te pakken en die lange dagelijkse file voortaan over te slaan.

Wat vind ik nou eigenlijk van mijn baas?

77 procent is eigenlijk best tevreden over collega’s. De baas daarentegen… daar zijn vier op de tien medewerkers ontevreden over.

Ik ben wel erg veel met mijn werk bezig, moet ik niet wat meer plezier maken in mijn vrije tijd?

Praat er eens over met collega’s, blijkbaar worstelt 40 procent van de werknemers met dezelfde vraag.

Welke banen lijken mij nog meer leuk?

Uit het onderzoek blijkt dat medewerkers in de marketing en communicatie best gelukkig zijn. Tenminste: werknemers zijn erg positief over de zekerheid van hun baan en de combinatie werk-privé.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/twijfel-je-ook-altijd-op-vakantie-over-je-baan