Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat organisaties met gelukkige medewerkers hoger scoren op klanttevredenheid en dus succesvoller zijn dan organisaties waarbij minder aandacht is voor werkgeluk! In het kader van mijn eigen missie: werkgeluk verspreiden onder de mensen en organisaties was ik aanwezig op het Happy People event, georganiseerd door Happy People Better Business, Gea Peper en Jorgen Rayman. Een heerlijke dag vol inspiratie op het gebied van werkgeluk.

De dag bestond uit diverse plenaire sessies en praktische workshops.

De dag begon met Happiness in de overheid. Frank van Massenhove  is overheidsmanager en hij is gestopt met het zeggen waar, wanneer en hoe medewerkers moeten werken. Kijk naar de resultaten en niet naar de prikklokken. Je zult zien dat iedereen efficiënter en harder gaat werken. Mooi om te zien wat hij bereikt heeft in een overheidsorganisatie.

Daarna was Jenn Lim aan het woord. Zij heeft het boek Delivering Happiness geschreven en werkt samen met Tony Hsieh van Zappos (soort Coolblue). Delivering Happiness is nu het bedrijf waarmee Tony samen met Jenn Lim andere organisaties over de hele wereld helpt en inspireert tot een gelukkige werkcultuur. Zij willen dat bedrijven minder op winst sturen en meer op “meaningful lives”.

Hierna waren er diverse workshops. Ik zelf heb de workshop Zelfsturing bijgewoond: Werken vanuit talent en met plezier, van Fontys hogeschool door Mascha Arts en Jolanda Smits. Zij vinden dat de talenten van de medewerkers centraal staan. Ze lieten tijdens de workshop zien wat zij tegen kwamen in de zoektocht van de nieuwe manier van werken. Leuke en praktische workshop.

Na een goed verzorgde lunch was Alexander Kjerulf die het woord nam.  Hij is een van de experts op het gebied van Happiness at work en eigenaar van het bedrijf Woohoo. Hij ging in op leiderschap en focus op resultaten en relaties. Het belangijkste is, dat elk menselijk contact je impact op het leven van een ander hebt. Dit kan heel klein zijn, maar ook groot. De boodschap van Alexander is: ben je bewust van je voorbeeldrol en je impact. En zorg dat je een positieve impact achterlaat. Een zeer inspirerende presentatie.

Hierna gingen de workshops verder. Dit keer was ik aanwezig bij de workshop: Geef richting aan geluk met persoonlijke koers van Veronique Klaassen van Coöperatie Dela. In deze workshop werd ingegaan hoe een persoonlijke koers de sleutel tot geluk kan zijn. Door inzicht te krijgen in kernwaarden, talenten en dromen bij collega’s kan iedereen met veel werkgeluk naar het werk. Daar wordt iedereen blij van! Een zeer mooie en waardevolle workshop.

Hierna konden we even genieten van een break om daarna weer met veel zin te gaan luisteren naar Ynzo van Zanten van Tony’s Chocolade. Tony’s heeft als missie om de cacao-wereld volledig slaafvrij te maken. Een veel hoger doel dus dan chocolade verkopen en winst maken. En elke medewerker weet precies waar hij/zij aan meewerkt. Hét voorbeeld van hoe zingeving bij kan dragen aan werkgeluk. Want gelukkig werken is voor iedereen in de keten! Een zeer inspirerende spreker als afsluiter!

Het was een zeer inspirerende dag met veel praktische tools om nog meer mensen en organisaties te helpen bij hun werkgeluk te optimaliseren. Gea bedankt voor de uitnodiging en de geweldige dag!

Mocht je na het lezen van deze blog ook aan de slag met je eigen werkgeluk of voor je team/organisatie, neem dan contact met mij op: 06-18464357, Marjolein Kempes, PSR.

Door: Marjolein Kempes, 20 maart 2018